top of page

Online Workshop: Spine Mobility

Van kennis naar praktijk. 

***voor een uitgebreide beschrijving van de inhoud van deze workshop en alle overige details, zie hieronder! 👇👇

You are as old as your spine

Nekklachten? Lage rugklachten? Moeite met iets boven je hoofd tillen (voor de sporters

denk aan: overhead squat, snatch, Clean & Jerk, etc.)? We horen het bijna op dagelijkse basis!

Als je een probleem hebt met je wervelkolom heeft ALLES daar onder te lijden:

je sportprestaties, je werk... en met de leeftijd levert het alleen nog maar meer problemen op. Oftewel, je kwaliteit van leven hangt sterk af van de kwaliteit van je wervelkolom.

Ondanks dat het zo’n grote impact heeft op kwaliteit van leven en sportprestaties wordt er
relatief weinig aandacht besteed aan de mobiliteit van de nek, bovenrug en onderrug.

Daar brengen wij graag verandering in!

 

Tijdens de Spine Mobility Workshop behandelen we een repertoire van oefeningen voor de nek, bovenrug en onderrug en behandelen verschillende methoden die effectien zijn om je mobiliteit te verbeteren. 

 

Je krijgt van ons richtlijnen voor in de praktijk en bespreken hoe je het in jouw situatie kunt implementeren zodat je er direct in de praktijk mee aan de slag kunt en er de vruchten van kunt plukken!

SPINE.jpg

Je kunt je hier inschrijven ➡️

✅Wanneer en Waar?
🔸 Zaterdag 1 mei (van 12:00 tot 14:30)
Locatie: Online! Na aanmelden ontvang je de link voor toegang tot de online workshop!

***LET OP*** De voertaal van de workshops is Nederlands.


✅ Wat zijn de kosten voor de workshop?
De kosten voor de workshop zijn €30.

✅ Annuleringsvoorwaarden:

Annuleren is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de worskhop. In dat geval ontvang je een refund van het aanmeldbedrag min €5 transactie- en administratiekosten. In plaats van een refund kun je er ook voor kiezen om je plekje door te schuiven naar een volgende workshop. Binnen 24 uur voor de workshop is annuleren niet meer mogelijk en vindt er geen refund meer plaats. 
De workshop gaat door bij ten minste 5 deelnemers. De beslissing of de workshop door gaat of niet wordt 24 uur voor aanvang van de workshop genomen. Mochten er dan niet voldoende aanmeldingen zijn, dan ontvang je een email van ons en krijg je een volledige refund van het aanmeldbedrag. 
 


✅ Voor wie is deze workshop?
🔸 De professional (coach, (personal) trainer, fysio) met een "open mind" die geïnteresseerd is in het leren ontwikkelen van mobiliteit van de wervelkolom.
🔸 De (top)sporter/atleet/recreant die zijn/haar eigen mobiliteit wil verbeteren en minder vatbaar wil zijn voor blessures.

*** Ben je geblesseerd of twijfel je of de workshop voor jou geschikt is? Neem even contact met ons op (mail naar info@movementbasedathletics.nl of stuur ons een persoonlijk bericht via Facebook messenger) en we denken graag met je mee!

 


✅ Voorbereiding op de workshop:
Nadat je je hebt aangemeld krijg je van een aantal video's toegestuurd die we je vragen om voor aanvang van de workshop te bekijken. In deze video's behandelen we de theorie die we vervolgens in de workshop praktische handvaten zullen geven. Op deze manier kunnen we de maximale waarde uit de workshop halen!

 


✅ Workshop inhoud:
🔸 Recap van de theorie (zie "Voorbereiding op de workshop").

🔸 Introductie tot de dynamische en ballistische methode

🔸 Een repertoire aan oefeningen met progressies en regressies voor verschillende beweegrichtingen van de wervelkolom. We behandelen de nek, bovenrug en onderrug.
🔸 Protocollen en richtlijnen voor implementatie zodat je er gelijk mee aan de slag kunt in de praktijk; voor jezelf of met je klanten.
🔸 Bespreken van verschillende casussen waarin we behandelen hoe de protocollen kunnen worden aangepast en afgestemd op de individuele omstandigheden.


✅ Wie geeft de workshop?
De workshop zal worden gegeven door de oprichters van MBA:
🔸 Erwin Maaswinkel ➡️ Gepromoveerd Bewegingswetenschapper
🔸 Virgil Spier ➡️ Olympisch atleet

Je kunt je hier inschrijven ➡️

 


Mocht je nog vragen hebben over de inhoud, de organisatie, of de workshop geschikt is voor jou of enige andere vraag... schroom niet om je vraag te stellen! Dat kan door hier een bericht achter te laten, ons een persoonlijk bericht te sturen (facebook messenger) of een mailtje te sturen naar info@movementbasedathletics.nl

We gaan er een leuke en leerzame middag van maken! Hopelijk ben jij erbij!

Sportieve groeten,

Team MBA

bottom of page