top of page

Online Workshop: Krachttraining
voor Heupmobiliteit

Van kennis naar praktijk. 

De workshop zit helaas vol! Je kunt je nog steeds aanmelden (maar geen betaling meer voldoen) om als eerste een plekje te bemachtigen als er op het laatste moment een plekje vrij komt en om voorrang te krijgen wanneer we binnenkort deze workshop nog een keer organiseren.

***voor een uitgebreide beschrijving van de inhoud van deze workshop en alle overige details, zie hieronder! 👇👇

Als sportprofessional krijgen we regelmatig te maken met klanten of atleten die last hebben van pijntjes of bepaalde plekken die stijf aanvoelen. Daarnaast krijgen we als personal trainer regelmatig te maken met nieuwe klanten die gewoon lekker in hun vel willen zitten en gezond willen zijn. In beide gevallen komen we een heel eind door ze lekker veel en gevarieerd te laten bewegen. Binnen onze methodiek zou dit overeenkomen met de “dynamische” methode.

Soms zijn er echter situaties waarbij dit niet voldoende resultaat oplevert. Er zijn bepaalde gewrichten en/of bewegingen die beperkt blijven of nog steeds stijf en niet lekker aanvoelen. Met simpelweg gevarieerd bewegen heb je een plateau bereikt.

Wat we in de praktijk zien is dat veel mensen in dit geval grijpen naar passief stretchen of foam rollen om te kijken of ze de flexibiliteit kunnen verbeteren. Opzich is daar niets mis mee maar er zijn 2 methoden die veel effectiever zijn: de kracht en ballistische methode.

Deze workshop focust zich uitsluitend op het toepassen van de kracht methode voor het verbeteren van de mobiliteit van de heupen.

Het voordeel van de kracht methode is dat we de flexibiliteit hand-in-hand met onze kracht ontwikkelen. We kiezen voor de heupen omdat we daarmee mooi de verschillende facetten van krachttraining voor mobiliteit kunnen illustreren

Moeite met je tenen aanraken?
Moeite met je heupen strekken omdat je 10 uur per dag op een stoel zit?
Deze workshop leert je effectieve oefeningen en protocollen om hier

verandering in te brengen!

Je kunt je hier inschrijven ➡️

✅Wanneer en Waar?
🔸 Zaterdag 10 april (van 12:00 tot 14:30)
Locatie: Online! Na aanmelden ontvang je de link voor toegang tot de online workshop!

***LET OP*** De voertaal van de workshops is Nederlands.

 


✅ Wat zijn de kosten voor de workshop?
De kosten voor de workshop zijn €30.

 


✅ Voor wie is deze workshop?
🔸 De professional (coach, (personal) trainer, fysio) met een "open mind" die geïnteresseerd is in het leren ontwikkelen van mobiliteit van de heupen.
🔸 De (top)sporter/atleet/recreant die zijn/haar eigen mobiliteit wil verbeteren en minder vatbaar wil zijn voor blessures.

*** Ben je geblesseerd of twijfel je of de workshop voor jou geschikt is? Neem even contact met ons op (mail naar info@movementbasedathletics.nl of stuur ons een persoonlijk bericht via Facebook messenger) en we denken graag met je mee!

 


✅ Voorbereiding op de workshop:
Nadat je je hebt aangemeld krijg je van een aantal video's toegestuurd die we je vragen om voor aanvang van de workshop te bekijken. In deze video's behandelen we de theorie die we vervolgens in de workshop praktische handvaten zullen geven. Op deze manier kunnen we de maximale waarde uit de workshop halen.

 


✅ Workshop inhoud:
🔸 Waarom krachttraining voor mobiliteit?
🔸 Recap van de theorie (zie "Voorbereiding op de workshop").
🔸 Een repertoire aan oefeningen met progressies en regressies voor alle beweegrichtingen van de heup (flexie, extensie, interne rotatie, externe rotatie, abductie).
🔸 Protocollen en richtlijnen voor implementatie zodat je er gelijk mee aan de slag kunt in de praktijk; voor jezelf of met je klanten.
🔸 Bespreken van verschillende casussen waarin we behandelen hoe de protocollen kunnen worden aangepast en afgestemd op de individuele omstandigheden.

 


✅ Wie geeft de workshop?
De workshop zal worden gegeven door de oprichters van MBA:
🔸 Erwin Maaswinkel ➡️ Gepromoveerd Bewegingswetenschapper
🔸 Virgil Spier ➡️ Olympisch atleet

Je kunt je hier inschrijven ➡️

 


Mocht je nog vragen hebben over de inhoud, de organisatie, of de workshop geschikt is voor jou of enige andere vraag... schroom niet om je vraag te stellen! Dat kan door hier een bericht achter te laten, ons een persoonlijk bericht te sturen (facebook messenger) of een mailtje te sturen naar info@movementbasedathletics.nl

We hopen je snel bij één (of meerdere!) van onze workshops terug te zien!

Sportieve groeten,

Team MBA

bottom of page